BJÖRN RYFORS
 
OM MIG             GALLERI             UTSTÄLLNINGAR             KONTAKT
 
Tolv år som konstnär 2016
Tov år har nu gått sedan jag gick in och sa upp mig för att syssla med annat. Dessa tolv år har nu när jag blickar tillbaka varit fantastiska! I början funderade jag över vad jag hade gjort och vad skulle mitt måleri ta vägen? Nu konstaterar jag att dessa tolv år har varit fantastiska. Ja, helt otroliga!

Jag har gått utbildning, haft 29 utställningar, träffat mycket nya människor och kommit in i en värld som jag inte visste att den fanns. Dessa 29 utställningar har jag haft på olika platser i Sverige. November 2015 ställde jag ut på ett av New Yorks mest kända gallerier - Agora Gallery.

Jag ställer som vanligt ut på Galleri Wadman till jul, och eftersom Galleri Wadman firar 10-års jubileum i januari 2017 kommer vi även att ha en samlingsutställning i månadsskiftet januari / februari.
"Den tomma ytan stiger åt sidan.
Färgen tar plats. En bild föds".
Texten som beskriver en av hans målningar kunde lika gärna beskriva de senaste fem åren i hans liv. Björn Ryfors, 63, sa upp sig från chefsjobbet och öppnade ett galleri.

Det hela började 2001 med att Björn spikade ihop några plankor och använde färgen som blev över efter att ha målat. Efter beröm från vänner och bekanta gick det bara tre år från att målningen gick från intresse till heltidssyssla. 2004 sa han upp sig från sitt jobb och valde konsten istället.

I sin sommarstuga på Orust har han färdigställt en liten ateljé med utsikt över havet. Stunderna på Orust resulterar i stora, färgstarka målningar som inte alltid föreställer något speciellt. Björn kallar sin stil non-figurativ.

Baksidan av varje tavla pryder han med en liten textrad. Det är hans egna tankar och reflektioner kring målningen. Det viktigaste är dock att den som ser tavlan skaffar sig en egen bild av den.


Utbildning:
- Art College 2005
- Art College 2006
- Art College 2009


 
Björns sommarateljé, Södra Munkeby